I så fald er du ikke alene. Stress er svært at undgå, når man lever i et samfund som vores, hvor tempoet kan føles højt, og forventningerne er mange.
Hvis du føler dig stresset, oplever du måske indre uro, dårlig koncentration eller at miste overblikket. Måske har du også lagt mærke til ændringer i dit fysiske velvære – fx at du har svært ved at falde i søvn eller at du har mere ondt i maven eller hovedet end ellers.
Det at blive stresset er ikke et tegn på, at der er noget i vejen med dig – tværtimod. Din hjerne og din krop reagerer på, at du føler dig udfordret. De symptomer, du oplever, prøver at gøre dig opmærksom på, at noget i dit liv ikke er, som det skal være. Derfor skal du ikke skælde dig selv ud over at blive stresset.
Derimod skal du arbejde hen imod at drage omsorg for dig selv – og forsøge at fjerne nogle af de krav eller forventninger, du oplever.
Hvis du oplever tegn på stress, kan det hjælpe at få redskaber til, hvordan du mindsker stressen. Det er også godt at tale med nogen om det – det kan være en ven, et familiemedlem eller os.
Hos os kan du deltage i en workshop eller gruppe om stress, læse vores pjece eller få en samtale med en af vores rådgivere.
Få hjælp til at finde en bedre balance i studielivet.
Få viden om kroppens naturlige reaktioner ved stress og teknikker til reducere og forebygge stressen.
I denne pjece guider vi dig igennem metoder til at finde kilderne til stress i dit liv og minimere deres påvirkning, så du kan føle dig mere ovenpå.
Med appen MindDistrict kan du fx arbejde med at forbedre din selvtillid, styrke dine studievaner eller blive bedre til at finde ro.