Studiestartskursus for studerende med funktionsnedsættelser

Med det digitale kursus StudielivPLUS vil vi forebygge mistrivsel blandt studerende på videregående uddannelser. Både blandt studerende med psykiske funktionsnedsættelser og blandt studerende, som oplever tilsvarende psykiske udfordringer. Det kan fx være udfordringer med opmærksomhed, planlægning, hukommelse, indlæring, energiforvaltning, motivation og fællesskaber.

Denne gruppe af studerende er stigende – og de er særligt udsatte i forhold til at opleve mistrivsel og frafald. Og netop det kan vi forebygge ved at hjælpe dem med at udvikle gode mestringsstrategier. Mestringsstrategier, som styrker deres læring og trivsel – også selvom det, de møder på vejen, er svært.

Temaer i StudielivPLUS:

  • Find din egen vej
  • Find energien
  • Styr på studiet
  • Fællesskaber og samarbejde
  • Hold fokus
  • Lær at lære
  • Find motivationen

De studerende kan få hjælp af kurset allerede i studiestarten og kan med fordel anvende det i deres videre studieforløb.

 

Et gratis tilbud til alle videregående uddannelser

Kursusmaterialet er et gratis tilbud til alle videregående uddannelser. Kurset er blevet til i et samarbejde mellem UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og SRG. Det er baseret på den seneste videnskabelige forskning inden for social belonging.

Kursusmaterialet kan ses og prøves her.

StudielivPLUS fås både i en sammenhængende version som ovenstående link og i en version, hvor modulerne ligger enkeltvis. Sidstnævnte kan både implementeres på web og i Learning Management System (LMS).

 

Infofilm til studerende

Hør mere om StudielivPLUS

Hvis I ønsker at gøre brug af materialet, kan I rette henvendelse til Søren Steen Poulsen, som vil vejlede jer i brugen af materialet og give jer adgang til at downloade de nødvendige filer.

Søren Steen Poulsen

Rådgiver